Zorg en Zekerheid Leiden Basketball dames zeker van play-offs na winst op BAL

Het is de dames van Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal gelukt om in het eerste seizoen dat ze actief zijn in de WBL de playoffs te halen. Zondag pakten de DameZZ de winst in Weert tegen BAL: 61-75

Voor de derde keer in korte tijd reisde het team van coach Richard den Os af naar Limburg. BAL en Leiden waren in het begin van de wedstrijd aan elkaar gewaagd en de stand was na het eerste kwart dan ook gelijk: 16-16. Daarna oogde BAL wat futloos, terwijl Leiden gefocust bleef en daardoor in de loop van het tweede kwart een gaatje wist te slaan. Met een voorsprong van 7 punten werd de kleedkamer opgezocht.

In de tweede helft van de wedstrijd hield Leiden het hoofd koel en BAL op afstand.De voorsprong werd uitgebreid naar 12 punten aan het eind van het derde kwart: 39-51. Leiden denderde nog even door in het vierde kwart en kwam op enig moment zelfs 18 punten voor, maar dat was het sein voor BAL om toch nog even aan te dringen en de achterstand binnen de 10 punten te brengen. Leiden was echter vastberaden deze overwinning niet meer uit handen te laten glippen en besliste de wedstrijd uiteindelijk met 61-75.

Met deze overwinning staat Zorg en Zekerheid Leiden Basketbal als 7e in de competitie en is dus verzekerd van de final 8 ronde. Aanstaande zaterdag wordt de laatste wedstrijd uit de reguliere competitie thuis gespeeld tegen QSTA uit Bemmel. Bij winst behoudt Leiden de 7e plek en speelt het in de playoffs tegen Topkip Lions. Bij verlies wordt Leiden hekkensluiter op de 8e plaats en is Grashoppers uit Katwijk de tegenstander. Er valt voor Leiden dus nog wat te halen komende zaterdag. We kunnen support echter altijd hard gebruiken, dus kom vooral zaterdag 13 april om 19:30 naar Sportcomplex 1574 om de DameZZ naar de overwinning te helpen!

Bron: leidenbasketballdames.nl